Gelko Hasselt – Real Noorderwijk 3-2

Een herboren Real Noorderwijk genekt door scheids

Uitslagen: 5 - 1 Derde klasse Borgloon – Real Noorderwijk B 3 - 8 Dames Lommel – Real Noorderwijk Dames 1 - 3

Real Noorderwijk mocht vrijdagavond naar het grote Hasselt. Dit profteam gaat resoluut voor de titel en heeft zich hard geroerd op de buitenlandse transfermarkt.

Coach Gessner moest het nog altijd doen zonder Bouyakoubi, Ajouaou en Salah. Wel kon hij terug beroep doen op Salhi en de pas aangeworven Aktepe. De wedstrijd start furieus en de bezoekers dreigen via Moussaoui. De thuisdoelman moest in de eerste minuut al paraat staan op een goed gericht schot. Corner voor de thuisploeg en deze ingestudeerde fase werd net naast getrapt. Hasselt heeft het moeilijk met een goed georganiseerd Real.

De mannen van Elmos spelen bijzonder sterk en counteren steeds gevaarlijk. Schoten van El Attabi, Kherouach en Aktepe worden telkens door de doelman gestopt. Beide ploegen gaan voor winst en voor de toeschouwers was het een aangenaam kijkstuk. Enkele minuten later wordt de bal ongelukkig in de richting van de bezoekende bank getrapt.

Recht in het gezicht van Kiné Christa en ze moet met een bloedende neus even naar de kleedkamer om zichzelf te verzorgen waarna ze enkele minuten later alweer op de bank plaats nam, mogelijk met een gebroken neus als resultaat.

El Attabi draait zich in de 7’ knap vrij maar zijn schot gaat rakelings over. In de 8’ minuut wordt Kherouach zwaar getackeld, scheidsrechter Gert Deckers fluit maar weigert voor deze aanslag een kaart te trekken, nochtans donker rood. Real krijgt dan een vrije trap tegen net voor het strafschopgebied.

De thuisploeg die steeds zeer gevaarlijk is op stilliggende fases ziet deze trap knap gepareerd door een beresterke Talhaouieen. 11’ El Attabi alleen door en de laatste verdediger kan hem alleen nog foutief stoppen. De scheids fluit maar trekt tot ieders verbazing slechts geel.

Deze vrije trap verdwijnt in de muur van de thuisploeg. 11’ Hasselt tikt de bal rond en Noorderwijk krijgt het iets moeilijker door het uitvallen van de geblesseerde Kherouach. In de twaalfde minuut bouwt Real Noorderwijk een zeer knappe aanval op. El Attabi krijgt de bal toegespeeld en devieert deze achter het steunbeen tot bij El Kharroubi. Deze stuurt de bal knap door opnieuw naar topspits El Attabi die de 0-1 op het bord zet.

Hasselt reageert maar kan een attente Talhaoui niet verrassen. De wedstrijd golft dan op en neer en zo gaat Noorderwijk verdiend rusten met 0-1. Real had zelfs de beste en betere kansen waardoor Hasselt gelukkig mocht zijn met deze kleine achterstand.

Tweede helft

Tweede helft en Hasselt start zeer scherp. Een voorzet schot wordt van op een halve meter onderkant dwarsligger gekopt maar de bal komt gelukkig er terug uit voor Real. Het noodlot slaat een tweede maal toe wanneer Salhi met een lange run zich verrekt en ook deze kan niet meer verder.

Coach Gessner moet de jonge Oucheikh dan ook zeer veel speelminuten laten spelen. Hasselt weer met een mooie aanval maar Talhaoui slaat het schot uit doel maar de rebound wordt door de thuisploeg op de paal gemikt.

Derde minuut in de tweede helft en Aktepe gaat voorbij de thuisdoelman maar word onderuit gehaald. Strafschop en geel voor de keeper. El Attabi faalt niet en de 0-2 staat op het bord. De bezoekers krijgen het fysiek lastig maar telkens staat er een sluitstuk Talhaoui in de goal die zijn netten ongeschonden wil houden.

In de 27’ minuut scoort de thuisploeg dan toch de 1-2. Noorderwijk krijgt nog schitterende kansen via hun topschutter en Moussaoui die alleen voor de keeper komen maar het net niet kunnen afmaken. Nog zeven minuten en Hasselt speelt al met een vijfde veldspeler.

Noorderwijk verdedigt sterk. Wanneer dan El Kharroubi de bal onderschept en de bal wil trappen in het lege doel word deze omver getrokken. Fout natuurlijk maar wederom wil de scheidsrechter geen terechte rode kaart tonen, voor de derde maal in de wedstrijd. Zo blijft de thuisploeg ten onrechte voltallig. 35’ en Hasselt scoort de 2-2 na een zeer twijfelachtig verkregen vrije trap. 38’ weer de scheidsrechters in de hoofdrol.

Opnieuw wordt een Real speler foutief gestopt waardoor hij de bal niet in het vrije doel kan trappen. En het scheidsrechterlijke duo trok weer slechts geel. Zelfs de thuisfans begrepen het niet. En zo krijgt Noorderwijk in de laatste minuut nog het deksel op de neus. Hasselt scoort de 3-2. In de slotseconden was Real nog zeer dicht bij de gelijkmaker maar deze kwam er niet.

Supermatch Real Noorderwijk

Eindstand 3-2. -Real speelt een supermatch en wordt door het leidende duo weerhouden van puntenwinst. Noorderwijk kan gelukkig rusten volgende week want wederom komt het gehavend uit de strijd.

Hopelijk kunnen zij binnen twee weken terug spelers recupereren voor de uitwedstrijd in Antwerpen en op dit elan voortgaan. Wat ze vrijdag lieten zien, daar kan verder opgebouwd worden en zo zullen de nodige punten wel komen. Toch een dikke proficiat aan het team en hun entourage, proficiat met deze super prestatie.